Warkworth Summer House & kitchen

  • slide0
  • slide1
  • slide2
  • slide3
  • slide4
  • slide5
  • slide6
  • slide7
  • slide8
  • slide9


The kitchen at this property in Warkworth is an unconventional shape, having been added to through previous extensions. The owners wanted to bring as much light into the room as possible and change it into a contemporary, easy to maintain cooking space, providing as much storage and work area as possible. Cream gloss units and drawers on both sides of the room give the illusion of width as well as height. Black slate floor tiles matching the dark highly polished corian work tops give contrast without interrupting the clean lines and simplicity of the room and draws in the dining area to be a part of the whole. Ceiling lights, under-unit strip lights and floor lights give a choice of effects from practical to softening depending on the occasion. A skylight at the end of the room introduces natural light and is an additional interesting feature on it's own merit. The large picture window draws the eye to the outside space and the Huxmar All Season Summer House nestled at the end of the cottage garden. The family wanted to tidy up the space at the bottom of the garden and create another room that could be used all year round for entertaining or just relaxing. Warm and inviting in the summer with the double doors left open, or cosy and welcoming in the winter with the radiator proving plenty of heat. Carefully installed lighting enhances the beauty of the summer house whether is is day or night.