Saltwell Dene

  • slide0
  • slide1
  • slide2
  • slide3
  • slide4
  • slide5
  • slide6
  • slide7
  • slide8
  • slide9

Description

The owners of this property in Saltwell Dene wanted to improve their kitchen and gain some additional indoor living space. With some creative thinking and design skills they took some of the dead space outside in their back yard to make their dream become a reality. The new kitchen consists of light floor units , providing excellent storage and work space whilst retaining a sense of space by keeping the walls clear of units or clutter. Strategically placed lights keep the room well-illuminated and wall down-lighters add to the sense of space and height. Retaining weight-bearing walls and working with the new space leads to interesting areas with character that often a square purpose built room can lack. A breakfast bar and archway lead onto a seating area that continues out into the remaining yard area that has been renovated and updated to reflect the contemporary feel of the house. A fixed glazed roof opens up the room, introducing light at all times of the day and is a striking and innovative feature in it's own right.