Osborne Villas

  • slide0
  • slide1
  • slide2
  • slide3
  • slide4
  • slide5
  • slide6
  • slide7
  • slide8
  • slide9
  • slide10
  • slide11

Description

The owners of the property on Osborne Villas wanted to make use of some of their outdoor space to give them additional indoor living areas, whilst still retaining the sense of space and light that the outdoor garden area brings to the property. Taking full advantage of the width of their property and the amount of garden they could afford to lose, they now have a unique contemporary extension on the rear of their home. An open-plan living, eating and playing space was created in the extension, separated from the garden by slim fitting sleek glass doors that open up into the garden to invite the outdoors in. A range of whites, greys and blues in various shades connect the spaces together from the contemporary kitchen area with high gloss floor to ceiling units to the cooking/seating island with stools and simplistic overhead lighting. Comfortable seating adjacent to the glass doors gives an unhindered view into the garden and a larger formal dining table backs onto shelves and cupboards with a flame effect fireplace complimenting the kitchen units. The wooden outside seating area is softer than paving and sleeker than decking and provides ample hard outdoor space for furniture, barbecues and games.