Orchard House Veterinary Centre

  • slide0
  • slide1
  • slide2
  • slide3
  • slide4
  • slide5
  • slide6
  • slide7

Description

Set in the beautiful rural Northumberland village of Bellingham the Old Police Station was purchased by a veterinary practice looking to expand their business. The property had been left empty for a considerable period of time and was therefore in need of a full refurbishment to turn it into a state of the art, pristine business. The client wanted to retain the integrity and character of the original Police Station so that the building remains part of the historical village centre whilst obviously making it fit for purpose. Externally our first responsibility was to build and roof an extension to the property, matching the stonework and seamlessly joining old to new. Internally a full internal refurbishment and refit was required. The stairs were renewed and all rooms were reassigned to become consulting rooms, reception areas, animal areas and office space in preparation for installation of the appropriate fixtures and fittings. A Huxmar kitchen and utility was designed, supplied and fitted. The practice opened for business in November, on time. We even managed to retain and draw attention to one of the old features of the building-scribes on the cell walls made by the prisoners. The practice opened for business on schedule and is now working effectively and efficiently as a successful veterinary centre.