Waleric House, Alnmouth

  • slide0
  • slide1
  • slide2
  • slide3
  • slide4
  • slide5
  • slide6
  • slide7
  • slide8
  • slide9
  • slide10
  • slide11
  • slide12
  • slide13
  • slide14

Description

Waleric House is located in the beautiful historic village of Alnmouth and from the outside approach is a typical old cottage, sited within a courtyard with outstanding views to the estuary. The property had been empty for two years and the new owners wanted a contemporary refurbishment whilst still retaining the character of the cottage and it's surroundings. A full strip-out was agreed and an extension to give a little more space as well as making the most of the views of the iconic Alnmouth coastline. Making use of the natural light we designed rooms that were minimalist in appearance with pale wood flooring, large windows and a glass staircase, promoting the sense of space and airiness. The three bathrooms, are designed with effortless style and low maintenance in mind, floor to ceiling in white tiles, with white fixtures and fittings. Hidden shelves, walk-in showers and subtle lighting again compliment the spaces and the light touch that the owners required. The Huxmar kitchen of striking black gloss units and a central island with chrome accessories maintains the simple style and lines that run through the build and suits the open-plan feature of the downstairs living areas. Large windows and doors open out onto a secluded decked seating area whilst the entrance courtyard to the property is now cobbled to compliment the attached buiding and walls.